Mikljič-Hribar Company d.o.o.

Nepremičnine
Poslovno svetovanje in posredništvo

BLED, PODHOM

Velikost: 367.7 m2 Regija: Gorenjska
Posredovanje: Prodaja Upravna enota: Radovljica
Vrsta: Hiša Naselje: Bled
Tip: Samostojna E (105 - 150 kWh/m2a)
zgrajeno leta: 1930
Nadstropje: K+P+1+M

Cena: cca 340.000,00 EUR Natisni

367,7 m², samostojna, zgrajena l. 1930, 1.000 m² zemljišča, K+P+1+M, Na čudoviti, mirni, zeleni in sončni lokaciji z odprtim razgledom na bližnja hribovja ter 3km do centra Bleda in 11km do Pokljuke v turistični vasi Podhom prodamo samostojno v celoti zidano stanovanjsko hišo (betonska kritina) v izmeri 367,7 m² površine in 1.000 m² stavbnega zemljišča. Hiša je bila zgrajena l.1930 in v celoti adaptirana l.1978 (sam tloris in višina hiše pri adaptaciji ni bila nič spremenjena), nad.K+P+1+VM+podstreha, prodamo. Cena: cca 340.000,00 EUR


Dodaten opis

Na čudoviti, mirni, zeleni in sončni lokaciji z odprtim razgledom na bližnja hribovja ter 3km do centra Bleda in 11km do Pokljuke v turistični vasi Podhom prodamo samostojno v celoti zidano stanovanjsko hišo (betonska kritina) v izmeri 367,7m² površine in 1.000 m² stavbnega zemljišča. Hiša je bila zgrajena l.1930 in v celoti adaptirana l.1978 (sam tloris in višina hiše pri adaptaciji ni bila nič spremenjena), nad.K+P+1+VM+podstreha. Ogrevanje hiše je na CK (plin-cisterna), ogrevanje vode pa na električni bojler, telefon, KTV Telemach (optika ob cesti).

Razporeditev hiše:

KLET: 2 prostora v skupni izmeri cca. 40m²

PRITLIČJE: velika predsoba, zastekljen zimski vrt, kuhinja z jedilnico, prostorna spalnica s svojo kopalnico s kadjo in wc-jem, shramba ter 2 spalnici (ena spalnica je prehodna).

NADSTROPJE: predsoba z izhodom na balkon, spalnica z izhodom ne veliko sončno teraso in prečudovitim razgledom, 2 spalnici (ena spalnica prehodna) ter velika in prostorna kopalnica s kadjo, bidejem in wc-jem. 

VISOKA MANSARDA: predsoba, 2 prostorni spalnici ter kopalnica s tuš kabino, bidejem in wc-jem. 

PODSTREHA  

Ob glavni hiši se nahaja tudi tako imenovano gospodarsko poslopje zgrajeno leta 1978. Za objekt je bilo pridobljeno gradbeno dovoljenje oziroma je bilo zgrajeno na podlagi gradbenega dovoljenja s kasnejšo pisno dodatno odobritvijo Občine, da se prvo nadstropje uporablja kot 2 sobni apartma za oddajanje turistom.

Razporeditev gospodarskega poslopja: v pritličju se nahajata 2 velika prostora z nadstandardno visokimi stropovi namenjena kot za garažo ali za parkiranje manjšega traktorja oziroma možnost uporabe prostora za obrtne dejavnosti. V enem prostoru se nahaja tudi voda (umivalnik), plinska peč ter peč na drva za ogrevanje prostorov in vode. V prvem nadstropju pa je predsoba, manjša kuhinja z jedilnico, 2 spalnici z izhodom na velik balkon ter manjša kopalnica s tuš kabino, bidejem in wc-jem. Vhod v apartma je ločen od pritličja in je v zunanjem delu hiše (zunanje stopnice). Vhod v pritličja pa je iz notranje strani dvorišča, kjer sta omenjena garaži.

Za obe hiši je skupni števec za vodo in elektriko, ogrevanje pa je za vsako hišo ločeno. Streha je betonska. Ob glavni hiši se drži gospodarsko poslopje (v preteklosti hlev), sedaj pa služi kot velika shramba oziroma odlagališče. Kanalizacija je pripeljana do parcele, vsa soglasja so plačana,  plačan je tudi priklop na kanalizacijo, bodoči kupec bo moral plačati samo izvedbo priklopa oziroma napeljavo od greznice do glavne hiše. 

Infrastruktura se večinoma vsa nahaja na Bledu, najbližja trgovina Mercator je oddaljena cca. 1km, železniška in avtobusna postaja pa sta v neposredni bližini. 

Vas Podhom je turistično zelo obiskana, saj smo srečali ogromno turistov, ki bivajo v tej vasici, zato je primarna dejavnost te vasice turizem in kmetijstvo. Po lokacijski informaciji za gradnjo objektov na zgoraj omenjeni hiši je možnost gradnje individualnih hiš, apartmajev, manjših hotelov-hostlov, izvajanje kmečkega turizma,..

Na željo kupca vam lahko naknadno pošljemo po mailu lokacijsko informacijo za gradnjo objektov in prav tako vso potrebno dokumentacijo s katero mora biti kupec seznanjen.

Iz hiše je lep pogled na Blejski grad ter na goro Begunjščica. Sama vasica je v pravem kmečkem gorenjskem stilu in prav pravljično izgleda.

Hiša je vpisana v Zemljiško knjigo in brez bremen.

Pogoj nakupa prodajalca nepremičnine je, da kupec prevzame del prodajalčevega stroška plačila za posredovanje v višini 2%+ ddv obračunano od pogodbene prodajne cene nepremičnine.


Kontakt
Prodajalec: Mikljič-Hribar Company d.o.o.
Naslov: Tržaška cesta 134, 1000 Ljubljana
Tel.: 01 - 256 09 68
GSM: 041 - 35 92 65
Email: info@mhribar-co.si

Vaše povpraševanje